334f00272fe6724c68dbdd20bb1fd535.jpg

Molenpad 3

NIEHOVE

In het pittoreske Niehove, in 2019 tot "mooiste dorp van Nederland" uitgeroepen, ligt aan het Molenpad, deze ruime 18e eeuwse woning met meer dan 200 vierkante meter woonoppervlak en gelegen op een schitterende kavel van ruim 700 vierkante meter.

De huidige eigenaar heeft met veel liefde meer dan 50 jaar op het huis gepast, doorlopend onderhouden en met een speelse artistieke inslag het tot een heel bijzondere woning gemaakt. Niet alleen het huis, maar ook de prachtige tuin is een ervaring op zichzelf. Rondom de woning proef je de sfeer van dit bijzondere dorp en waar je ook kijkt sieren bijzondere kunstwerkjes deze heerlijke tuin.

De woning is omstreeks 1700 als boerderij gebouwd aan de voet van de wierde waarop het dorp is ontstaan. Dit zorgt voor een aantal speelse hoogteverschillen in de woning. Diverse oudere elementen sieren de woning, waaronder muur van kloostermoppen die onderdeel waren van de oude Abdij van Aduard, diverse gietijzeren stalramen en de oeroude vloerbalken die diverse plafonds in de woning ondersteunen.

Deze kunstzinnige woning, die in het verleden ook dienst heeft gedaan als boerderij, bakkerij én Bed & Breakfast, biedt een scala aan mogelijkheden gezien de ruimte die de woning bezit. Naast een woonoppervlak van meer dan 200 vierkante meter is er een ruime zolderverdieping en inpandige garage aanwezig van samen bijna 150 vierkante meter. In potentie kunt u hier dus meer dan 350 vierkante meter aan woonruimte realiseren.

De indeling van de woning is als volgt te omschrijven:

De prachtige voordeur geeft ons toegang tot de vrolijke entree, waar de karakteristieke oude leistenen tegels aangevuld met plavuizen toegang verschaffen tot verschillende delen van de woning. Aan de linkerzijde van de entree treffen we de woonkamer aan, met uitzicht over, en toegang tot de tuin. De woonkamer is ongeveer 34 vierkante meter groot, voorzien van een schouw met gashaard en ramen met roedeverdeling en compleet voorzien van HR++-beglazing. Vanuit de woonkamer zijn ook de opkamer en de kelder bereikbaar. De opkamer is ingericht als heel knusse slaapkamer met uitzicht over de prachtige tuin. Onder de opkamer bevindt zich de kelder, zoals die niet mag ontbreken in een oude woning als dit.

Ook vanuit de entree bereikbaar, aan de achterzijde van de woning is de keuken van circa 14 vierkante meter groot. Lichtinval in de keuken komt van twee kanten en ook de keuken geeft direct toegang tot de tuin. Ook deze ruimte is volledig voorzien van HR++ beglazing.

Rechts van de entree, in een iets lagergelegen deel van de woning bevindt zich de riante werkkamer van 25 vierkante meter met daaraan grenzend een kantoortje. Ook deze werkkamer en het kantoortje zijn volledig voorzien van HR++ beglazing.

Tot slot biedt de centrale entree toegang tot één van de toiletten, en de centrale gang die de ruimtes in de voormalige schuur van toegang voorzien. Links van de centrale gang, aan de tuinzijde bevindt zich een bijzondere badkamer, de zogeheten 'badweg' die uit 4 delen bestaat. Het voorste deel is voorzien van een douchecabine met handgemaakt mozaïek betegeling, een wastafel en een extra toilet. Het volgende deel is voorzien van een bad met wirlpoolfunctie. Daarachter in het derde deel bevindt zich een sauna, voorzien van een groot raam met zicht op de tuin. In het achterste deel van de badweg is een wasruimte gerealiseerd met witgoedaansluitingen. De complete badweg is voorzien van vloerverwarming én er is mechanische ventilatie aanwezig.

De gang biedt verder nog toegang tot een 3e toilet, de inpandige garage, een tweetal slaapkamers op de begane grond, een extra bijkeuken (met vloerverwarming) en heeft ook een toegang naar de achtertuin. De slaapkamers zijn respectievelijk 13 en 12 vierkante meter groot. De extra bijkeuken is circa 15 vierkante meter groot.

De inpandige garage is voorzien van elektra en is ongeveer 27 vierkante meter groot. Vanuit de garage is er een mogelijkheid op de zolderverdieping van achterhuis.

De verdieping bestaat feitelijk uit 2 delen, een deel boven het woonhuis waar zich de woonkamer en hal bevinden en een deel boven de rest van de woning, waar zich de garage, badweg en diverse slaapkamers bevinden.
Het eerste deel is als woonruimte bestemd en is toegankelijk via de gele trap in de centrale entree. Hier zijn een slaapkamer met een eigen douchevoorziening gerealiseerd, alsmede direct bergruimten achter de knieschotten. Het achterste deel van de verdieping, op de tekeningen aangeduid als bergzolder, zijn via de slaapkamer op de verdieping, alsmede via een opgang in de garage toegankelijk. Het voorste deel hiervan is in gebruik als atelier/werkruimte en het achterste deel is volledig beschikbaar als bergzolder.

Rondom de woning
Aan de straatzijde is plek voor 1 auto op eigen terrein. Voor de woning langs bevindt zich een kleine groenstrook met een hekje naar de tuin dat u een rustiek ogende groene opgang biedt voor een ieder die te voet de wierde op loopt richting de kerk. Langs het Molenpad en grenzende aan de woonkamer en de keuken bevindt zich de prachtige tuin die tot het verkochte behoord. Deze artistieke tuin is voorzien van diverse borders en leuke zitjes en is voorzien van een taxisboom die naar overlevering net zo oud is als het huis zelf, uit 1700! In de tuin zijn verder nog diverse stekjes en overkappingen aanwezig, alsmede een kippenren.

Enthousiast geworden over deze bijzonder woning? Met evenzoveel enthousiasme geven we u graag een rondleiding.
Lees meer Minder

Te koop

€ 399.000 k.k.

  • Molenpad 3, 9884 PJ NIEHOVE
  • Bouwjaar: 1700
  • 9 kamers (4 slaapkamers)
  • Woonopp. 208m² en Perceelopp. 733m²

Specificaties

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 399.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1700
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte208 m²
Perceeloppervlakte733 m²
Woning Inhoud1165 m³
Kamers9 (4 slaapkamers)
Energie
EnergielabelF

Plan een bezichtiging
voor: Molenpad 3

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Jouw NVM makelaar:

Dijkstra Makelaardij & Financieel advies