wat-levert-mijn-huis-opjpeg.jpg

20 februari 2023 geplaatst

Wat levert mijn huis op?

Het bepalen van de vraagprijs van je huis laat je doen door een makelaar.

#Makelaardij

Het wel of niet willen verkopen van jouw huis is ook sterk afhankelijk van wat je huis in de verkoop gaat opleveren. Het geld uit de verkoop kun je weer investeren in de volgende koopwoning, maar je kunt er ook jouw pensioen mee aanvullen. Voordat je een makelaar in de arm neemt kun je zelf al ongeveer inschatten wat je huis oplevert in de verkoop.

Wat is je huis waard?

De waarde van een huis is geen vast gegeven. Het is namelijk afhankelijk van wat potentiële kopers ervoor willen geven. Er speelt dus zelfs een geluksfactor mee. Je kunt jouw huis verkopen aan een geïnteresseerde die jou 275.000 euro wil geven. Mogelijk kun je het huis ook verkopen voor 300.000 euro. Om de vermoedelijke waarde van jouw huis te achterhalen, kun je eerst zelf online onderzoek doen. Kijk eens wat er nu aan vergelijkbare huizen wordt aangeboden in jouw regio. Misschien nog interessanter! Kijk naar welke huizen de afgelopen maanden verkocht zijn in jouw woonplaats.

Kan ik iets met de WOZ-waarde?

Nee, eigenlijk niet. De WOZ-beschikking die je ontvangt van de gemeente, is niet gelijk te stellen met de verkoopprijs. Dat komt ook doordat de WOZ-waarde niet nauwkeurig is vastgesteld. Door bijvoorbeeld een nieuwe badkamer en keuken kan de echte waarde van het huis veel hoger liggen. Ook speelt mee hoeveel vraag er is naar huizen in jouw regio. In de meeste regio’s in Nederland worden huizen snel verkocht. Dit zorgt voor hogere verkoopprijzen. De WOZ-waarde is door de gemeente achter een bureau vastgesteld, daar kun je dus weinig mee.

Een waardebepaling is gratis

De verkoopopbrengst van jouw huis moet voldoende zijn om jouw volgende woondroom te verwezenlijken. Met de overwaarde kun je mogelijk een mooie aanbetaling doen op de volgende woning. Wat jouw huis in de verkoop gaat opleveren, daar kunnen wij jou een redelijke indruk van geven. Wij weten hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen en wat de sterke punten en juist de zwakke plekken van jouw huis zijn.

De vraagprijs moet op de juiste manier vastgesteld worden. Je wilt niet te hoog in de boom zitten, maar ook zeker geen geld mislopen. Met een goede verkoopstrategie kun je de toekomstige koper bereiken. Snel verkopen betekent dat jij ook weer snel verder kunt.


Delen via:
wat-levert-mijn-huis-opjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.