misverstanden-reisverzekeringjpeg.jpg

7 april 2023 geplaatst

Misverstanden over een reisverzekering

Heb je een reisverzekering echt nodig; of zou je er ook zonder kunnen? Wat zijn grote misverstanden?

#Verzekeringen

Het afsluiten van een reisverzekering voor de vakantie is niet verplicht, maar het niet verzekeren is riskant. Welke vooroordelen over de reisverzekering kloppen niet?

Op vakantie kun je maar beter kiezen voor een reisverzekering. Jouw spullen kunnen gestolen worden of door omstandigheden moet je wellicht eerder naar huis vliegen. Ook medisch kan jou iets overkomen waar de reisverzekering een dekking voor kan bieden. Het niet verzekeren kan je geld besparen, maar weet wel wat de risico’s zijn. Laat het verzekeren niet achterwege om de verkeerde redenen. Een aantal vooroordelen over de reisverzekering willen wij ophelderen.

Blijf je binnen Europa? Een aanvullende zorgverzekering hoeft niet

De zorgverzekering (basisverzekering) biedt een wereldwijde dekking, maar het bedrag dat verzekeraars uitkeren bij medische kosten in het buitenland zijn wel beperkt tot de kosten die in Nederland gebruikelijk is. Bijvoorbeeld in de VS kunnen de kosten van een medische behandeling wel het veelvoudige zijn van de in Nederland gebruikelijke kosten. Maar ook in Europa kan het jou overkomen. Tijdens een vakantie in Spanje word je bijvoorbeeld in een privékliniek opgenomen voor een noodzakelijke medische behandeling. Ook in Zwitserland en Frankrijk kunnen de kosten hoog oplopen. Verzeker de medische kosten dus goed.

Met een goede zorgverzekering heb je geen reisverzekering nodig

Medische kosten in het buitenland goed verzekeren is verstandig, maar het maakt de reisverzekering niet overbodig. Je krijgt hulpverlening vanuit Nederland bij noodsituaties en je bagage is verzekerd tegen bepaalde risico’s. Moet je eerder terug naar huis of kun je door overmacht juist niet naar huis? De extra reiskosten of verblijfkosten vergoedt de verzekeraar. Ook de communicatiekosten draagt de verzekeraar. Bij overlijden kan er een vergoeding uit de reisverzekering komen. Met dit bedrag kan het lichaam naar Nederland worden vervoerd. Ook diefstal van geld kun je meeverzekeren.

Op vakantie binnen Nederland?

Voor een vakantie in Nederland is de reisverzekering minder noodzakelijk, maar zeker wel aan te raden. Ook in Nederland kunnen jouw spullen worden gestolen. Het risico is kleiner, maar overleg eerst met je verzekeringsadviseur voor je besluit om onverzekerd op vakantie te gaan.

De doorlopende reisverzekering ook voor korte tripjes

Op een doorlopende reisverzekering kun je een beroep doen tijdens de zomervakantie, maar wist je dat je ook dekking hebt als je één nachtje naar een bed & breakfast op de Veluwe gaat of bij een stedentrip met een overnachting in Groningen?

Een doorlopende reisverzekering, daar heb je geen omkijken naar

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking, maar let wel op de dekking. Als je op wintersport gaat biedt de verzekering alleen dekking als wintersport in de polis is opgenomen. Let hier ook op bij gevaarlijke sporten. Paragliding is bijvoorbeeld standaard vaak niet meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering.

Heb je vragen over de reisverzekering of wil je een dergelijke verzekering afsluiten? Onze verzekeringsadviseurs Chris Sikkema en Peter Wit helpen je graag.


Delen via:
misverstanden-reisverzekeringjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.