kostbare-spullen-verzekerenjpeg.jpg

8 november 2022 geplaatst

Kostbare spullen verzekeren

Door een inbraak of brand kun je spullen kwijtraken. De spullen in huis zijn verzekerd in de inboedelverzekering, maar hoe zit het met kostbare bezittingen?

#Verzekeringen

De spullen in jouw huis vertegenwoordigen een grote waarde als je deze bij elkaar optelt. Door een brand kun je alles in één keer verliezen. Of door een inbraak kun je jouw dure tv en laptop van samen 2.000 euro verliezen. In de inboedelverzekering zijn ook je dure spullen verzekerd, maar er kunnen wel maximumbedragen gelden. Sommige kostbare spullen moet je aanvullend verzekeren.

Sieraden, computers, verzamelingen en kunst zijn maar beperkt meeverzekerd

In de inboedelverzekering is een maximum verzekerd bedrag opgenomen. Dit bedrag keert de verzekeraar maximaal uit als je spullen bijvoorbeeld door een brand verwoest raken. Maar verzekeraars hanteren vaak ook aparte maximale bedragen voor kostbare bezittingen. De maximale bedragen kunnen per verzekeraar weer verschillen. Voor elektronica stelt de ene verzekeraar de maximale uitkering op 5.000 euro, terwijl een andere verzekeraar een maximum van 25.000 euro aanhoudt. Verzekeraars kunnen ook maximale bedragen hanteren voor andere onderdelen van de inboedelverzekering, zoals kunst, verzamelingen en sieraden.

Aanvullend een kostbaarhedenverzekering afsluiten

Als de dekking in de inboedelverzekering tekortschiet, kun je aanvullend een kostbaarhedenverzekering afsluiten. Stel, je hebt voor 20.000 euro aan sieraden, maar de inboedelverzekering biedt voor sieraden maar dekking tot 10.000 euro. Het resterende bedrag kun je verzekeren in een kostbaarhedenverzekering. Deze verzekering heeft voorwaarden die af kunnen wijken van de inboedelverzekering, maar jouw adviseur kan jou hier alles over vertellen.

Stelt de verzekeraar eisen aan de preventie?

Bij kostbare spullen kun je het ook over extreem dure kunstobjecten of sieraden hebben. Bij het verzekeren is het belangrijk om de waarde van het verzekerde object goed vast te leggen. De verzekeraar kan een taxatie eisen van de te verzekeren spullen. Ook gaat de verzekeraar inschatten of ze überhaupt het kostbare bezit willen verzekeren. Voor het verzekeren van een schilderij met een waarde van meer dan 100.000 euro zullen verzekeraars huiverig zijn. Voor zeer dure spullen is maatwerk vereist.

Controleer de maximale vergoedingen in de polisvoorwaarden

In de voorwaarden van de inboedelverzekering staat wat verzekeraars maximaal vergoeden voor bepaalde onderdelen van de inboedel. Let hier op, want je moet voorkomen dat je er pas bij schade achter komt dat je bezittingen niet goed verzekerd zijn. Hiervoor kun je uiteraard de hulp van je verzekeringsadviseur inschakelen. Die weet waar je op moet letten bij het verzekeren van kostbare bezittingen.


Delen via:
kostbare-spullen-verzekerenjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.