Financiele voornemens 2024

28 december 2023 geplaatst

Wat is je slimste goede voornemen?

2023 loopt op zijn einde, en welke ontwikkelingen hebben we gezien? Is het conflict in Oekraïne beëindigd? Helaas niet. Daarnaast is er een nieuw conflict ontstaan tussen Israël en Gaza. Is er verbetering in het klimaat? Wereldwijd gaat het verlies van regenwoud door en smelten ijskappen, terwijl extreme weersomstandigheden lijken toe te nemen. In Nederland vallen kabinetten, zijn er verkiezingen en vinden grote politieke verschuivingen plaats. Financieel gezien zijn er nog Coronaschulden, maar ook een nieuwe pensioenwet. Welke stappen zijn cruciaal voor je financiële planning in 2024?

#financieeladvies / #pensioenen

Bouw aan je pensioen
De Wet toekomst pensioen is ingevoerd om de betaalbaarheid van ons ouderdomspensioen te waarborgen. Voorheen kregen we een vast bedrag op ons pensioenoverzicht, maar nu wordt het een 'indicatief bedrag'. Het is niet zeker of je dit bedrag zult ontvangen, zelfs als alles volgens plan verloopt. Pensioenspecialisten zullen de wet mogelijk aanpassen, maar één ding is duidelijk: overweeg zelf aanvullingen en laat berekenen of dit zinvol is. Neem nu het initiatief om pijnlijke verrassingen te voorkomen. Hoe eerder je deels de controle neemt, hoe beter je je eigen koers kunt bepalen.

Verduurzaam je huis
Hoewel energieprijzen zijn afgenomen, blijft onafhankelijkheid van externe factoren belangrijk. Het verduurzamen van je huis is een manier om kosten te besparen en meer controle te hebben. Denk aan zonnepanelen, een warmtepomp en goede isolatie. Hoe meer je zelf regelt, hoe onafhankelijker je kunt zijn.

Gevonden geld
Veel mensen herkennen het gevoel van een goed inkomen, maar toch altijd geld tekort. Slechts weinigen hebben precies in kaart gebracht waaraan ze hun geld uitgeven. Het laten maken van een financieel plan kan bewustwording creëren en ruimte bieden voor belangrijke zaken, zoals pensioenreparatie of een verre vakantie. Gevonden geld is zeer waardevol.

En de financieel planner dan?
Het doorspitten van financiën is voor bijna niemand leuk. Slechts een kleine minderheid in Nederland geniet ervan, en zij vinden het zelfs leuk om dit voor anderen te doen. Gecertificeerde financieel planners kunnen laten zien wat wel en niet mogelijk is en hoe doelen te bereiken. Het raadplegen van een gecertificeerd financieel planner kan een van je slimste goede voornemens zijn. Onze planners Hein Buist en Klaas de Vries helpen je graag. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Dit artikel is afkomstig van ffp.nl 


Delen via:
Financiele voornemens 2024

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.