voorbereiden-op-het-kopen-van-een-huisjpeg.jpg

13 november 2022 geplaatst

Voorbereiden op het kopen van een huis

Het kopen van een huis kun je voorbereiden. Als het nog niet lukt, kun je de kansen om te kunnen kopen vergroten. Hoe dan?

#Makelaardij / #Financieeladvies

Door het tekort aan woonruimte kan het vinden van een koophuis lastig zijn. Je kunt voorbereidingen treffen, zodat je in de toekomst een huis kunt kopen. Met een goede voorbereiding weet je wat je kunt besteden en wat er in de verkoop staat. Met een paar praktische tips kunnen we je op weg helpen.

Maak geen schulden

Voordat je een hypotheek krijgt, gaat de geldverstrekker eerst controleren of je kredietwaardig genoeg bent. De geldverstrekker wil namelijk voorkomen dat de schulden voor jou te hoog worden. Bij het BKR vragen ze op wat je aan schulden op naam hebt. Ga dus geen schulden maken als je koopplannen hebt. Pas ook op met een abonnement met daarbij een gratis telefoon. Dat kan namelijk ook geregistreerd worden bij het BKR. Hetzelfde geldt voor het leasen van een auto.

Sparen, sparen en nog eens sparen

Geld achter de hand hebben maakt een groot verschil bij het kopen van een huis. Je moet in ieder geval de bijkomende kosten bij het kopen van een huis met spaargeld betalen. Extra geld waarmee je een deel van de koopsom van het huis betaalt, heb je baat bij. Hierdoor kun je een te duur huis mogelijk toch kopen zonder dat je er een te hoge schuld door krijgt. Met spaargeld kun je het verschil maken.

Blijf je oriënteren op de huizenmarkt

Ook als het daadwerkelijk kopen mogelijk nog wel een jaar duurt, moet je blijven opletten. Door het online bekijken van huizen weet je wat er te koop is en waar je kansen liggen. Mogelijk gaat het kopen van een huis wel lukken in een andere wijk. Door je erin te verdiepen kun je beter een beeld vormen van waar jouw mogelijkheden liggen.

Weet wat je kunt lenen

Ga eerst in gesprek met je hypotheekadviseur over wat je maximaal kunt lenen. Pas daarna weet je wat je te besteden hebt. Zo voorkom je dat je nog in gesprek moet met de adviseur op het moment dat je een bod uit gaat brengen. Zo voorkom je ook een teleurstelling voor jezelf.

Schakel hulp in voor het vinden van een huis

Wil het kopen van een huis niet lukken? Je kunt baat hebben bij de kennis en kunde van een aankoopmakelaar. De makelaar weet waar je op moet letten en kan met je meedenken in de zoektocht. Hulp bij het onderhandelen over de koopprijs kun je zeker ook baat bij hebben.


Delen via:
voorbereiden-op-het-kopen-van-een-huisjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.