verbouwingen-die-waarde-van-woning-verhogenjpeg.jpg

13 februari 2023 geplaatst

Verbouwingen die wonderen doen voor de waarde van je huis

Door te verbouwen kun je investeren in je huis en de verkoopprijs daarvan verhogen.

#Makelaardij

Het zal je niet verbazen dat huizen die helemaal af zijn meer opleveren in de verkoop. Welke verbouwingen zijn potentiële kopers erg blij mee?

Het vervangen van een courante keuken door een moderne keuken gaat je waarschijnlijk meer kosten dan opleveren in de vorm van een hogere verkoopprijs. Het verbouwen van je huis doe je waarschijnlijk ook niet voor het verhogen van de verkoopwaarde, maar voor je eigen comfort. Toch is het wel een prettig idee dat een verbouwing ook nog eens erg goed is voor de verkoopwaarde van het huis.

Achterstallig onderhoud oplossen

Potentiële kopers moeten niet als een berg opzien tegen het klussen in huis. Niet iedereen heeft de handigheid en de tijd om achterstallig onderhoud weg te werken. Een huis met achterstallig onderhoud verkoop je lastiger en tegen een lagere verkoopprijs. Een goed onderhouden huis is namelijk voor een grotere groep potentiële kopers een optie.

Verduurzamingen die het energielabel verbeteren en de kosten verlagen

De energielasten zullen in de toekomst naar verwachting sterk stijgen. Een huis met hr++ glas is dus een groot voordeel ten opzichte van een huis met minder duurzaam glas. Voor dit soort investeringen kun je mogelijk ook nog een subsidie krijgen. Door het beter te isoleren en door bijvoorbeeld zonnepanelen kun je de waarde van je huis verhogen. Als je er ook nog een beter energielabel door krijgt, wordt je huis nog interessanter voor potentiële kopers.

Een bergzolder ombouwen tot een extra kamer

Heeft jouw huis een zolder die je met een vlizotrap kunt bereiken? Investeer in een vaste trap en maak een volwaardige slaapkamer van je zolder door het plaatsen van een dakkapel. Hierdoor krijgt jouw huis een extra slaapkamer en je voegt extra vierkante meters aan het huis toe. Een huis met drie slaapkamers levert veel meer op in de verkoop dan een huis met twee slaapkamers. Extra meters zijn geïnteresseerden ook gek op.

De woonkamer uitbouwen

Je woonkamer uitbreiden met bijvoorbeeld tien vierkante meters kan wonderen doen voor het huis. Helaas zijn dit wel kostbare verbouwingen. De kosten blijven vaak niet beperkt tot de uitbouw. Waarschijnlijk moet de vloer ook volledig vervangen worden om te voorkomen dat er kleurverschillen zitten tussen de bestaande en de nieuwe vloer. Vroeger werden er vaak huizen gebouwd met verschillende ruimtes, maar tegenwoordig willen kopers liever grote ruimtes en geen hokjes.

Twijfel je tussen verbouwen en verhuizen? Wij kunnen voor jou de verkoopprijs van je woning inschatten middels een vrijblijvende waardebepaling. Daarna kun je beter een beslissing nemen.


Delen via:
verbouwingen-die-waarde-van-woning-verhogenjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.