Tips tuin verkopen huis

6 juni 2023 geplaatst

Tuin tips voor het verkopen van jouw huis

Je huis verkopen? Vergeet vooral je tuin niet. Een goed onderhouden tuin verkoopt jouw huis.

#makelaardij

Bij het bezichtigen van je huis is de tuin het eerste wat huizenkopers zien. Zorg voor een ideale tuin en je verkoopt jouw huis sneller.

De tuin kan een belangrijk punt zijn voor het verkopen van je huis. Je hoeft geen onder architectuur aangelegde tuin aan te bieden, maar een goed onderhouden tuin mogen potentiële kopers zeker wel verwachten. Graag delen wij een aantal tips met jou voor het verkoopklaar maken van jouw tuin.

Zorg in ieder geval voor een nette tuin

Voordat je een kijker uitnodigt om jouw huis te bewonderen, moet je in ieder geval zorgen voor een goed verzorgde tuin. Een keurig aangeharkte tuin ziet er al beter uit dan een tuin vol met onkruid. Hiermee zorg je nog niet voor een tuin waar je een tien voor krijgt, maar een zeven is beter dan een dikke onvoldoende. De tuin moet in ieder geval geen afknapper zijn.

Zorg voor een groene tuin

Een volledig betegelde achtertuin is zeer praktisch en onderhoudsarm. Mensen die jouw huis misschien kopen, worden hier mogelijk echt niet blij van. Je kunt je tuin al opfleuren met een paar bloempotten met fleurige bloemen erin. Afhankelijk van het seizoen kun je voor de gelegenheid je tuin ook iets opleuken met mooie sierlijke planten. Het liefst ook nog planten waar kleurige bloemen in groeien. Mensen moeten blij worden van de tuin.

Groene aanslag zorgt voor een armoedige uitstraling

Groene aanslag op de tegels verwijder je met enige moeite met groene zeep. Als het om een flinke oppervlakte aan tegels gaat, ben je er vele uren intensief mee bezig. Je kunt ook een hogedrukspuit voor dit werk inzetten. Het is geen schoon klusje, maar het knapt de tuin wel behoorlijk op. Het voordeel van de hogedrukspuit is dat je ook gelijk het onkruid tussen de tegels verwijdert. Twee irritatiepunten van potentiële kopers in één keer weggenomen.

Ruim de tuin op

De kijkers willen geen opslagplaats van speelgoed zien in de tuin. Natuurlijk mag het er staan, maar het moet geen kerkhof van oude spullen zijn. Zodra het huis verkocht is moet je het toch opruimen, doe het dus al voordat de eerste geïnteresseerde jouw huis bekijkt. Denk hier al om voordat de fotograaf komt voor de foto’s op het internet. Je moet mogelijke kopers namelijk wel binnen zien te krijgen.

Neem het schilderwerk ook gelijk mee

Buiten het schilderwerk van de kozijnen en de buitendeuren bijwerken laat de verkoopkansen ook stijgen. Het schilderen doe je niet zo even. Mogelijk moet je er een expert voor inschakelen. Toch kan het lonend zijn. Zijn de kozijnen en de buitendeuren van kunststof? Maak ze goed schoon voordat de kijkers komen. Schone kozijnen doet men beseffen dat ze onderhoudsvriendelijk zijn.

Heb je verkoopplannen, maar loop je nog met vragen rond? Wij kunnen zorgen voor de antwoorden.


Delen via:
Tips tuin verkopen huis

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.