de-perfecte-woning-vindenjpeg.jpg

30 maart 2023 geplaatst

De perfecte woning - Is die nog te vinden?

Zoek je een betaalbaar huis dat aan je wensen voldoet? Helaas is het niet zo eenvoudig in de huidige huizenmarkt.

#Makelaardij

Het vinden van de voor jou meest geschikte woning doe je door je te verdiepen in huizen die in de verkoop staan.

Je kunt het huis van je dromen in gedachten hebben, maar het huis moet ook nog eens betaalbaar zijn. Je kunt je wensen goed op de praktijk afstemmen door je te verdiepen in wat er in de verkoop staat. Hierbij ga je uit van de buurt waar je wilt wonen. Een conclusie kan zijn dat je wensen niet betaalbaar zijn. In dat geval moet je concessies doen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar een ander type woning of je verruimt je zoekgebied.

Wat kun je besteden aan een koophuis?

Weten wat je kunt besteden maakt al veel duidelijk over je kansen op de huizenmarkt. Als je bijvoorbeeld maximaal 300.000 euro kunt lenen op je inkomen, dan heb je een goed startpunt voor het zoeken. Tot een aantal jaren geleden kon je met een dergelijk budget zoeken naar een huis tot 325.000 euro. Met onderhandelen over de prijs was er namelijk veel mogelijk. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat huizen worden verkocht voor de vraagprijs of zelfs meer. Zoek dus vooral ook tussen de huizen met een lagere vraagprijs.

Online kun jij je al een idee vormen van een huis

Jaren geleden gingen potentiële huizenkopers op zondagochtend langs makelaars om huizen in de vitrines te bekijken. Tegenwoordig is het veel eenvoudiger geworden. Online kun je namelijk een goede indruk krijgen van een huis. Door de foto’s en de beschrijving weet je al veel over een huis dat in de verkoop staat. Uiteraard weet je pas na een bezichtiging zeker of een huis iets voor je is, maar huizen die niet voldoen aan jouw wensen hoef je niet te bekijken.

Wat staat er in de verkoop in de gewenste buurt of stad?

Of jouw zoektocht binnen een buurt of regio gaat lukken, dat kun je ook online toetsen. Kijk maar eens hoeveel huizen er nu in de verkoop staan binnen jouw zoekgebied en binnen jouw prijsklasse. Als er nauwelijks huizen beschikbaar zijn, moet je misschien jouw zoekgebied verruimen. Mogelijk moet je zelfs bereid zijn om ver buiten de regio te zoeken naar een betaalbare woning die aan jouw eisen voldoet.

Staar je niet blind op de buitenkant van het huis

Als je een bepaald uiterlijk zoekt, leg je jezelf mogelijk teveel beperkingen op. Veel potentiële huizenkopers zoeken naar een jaren dertig woning met karakter. Dat is een logische wens, maar er zijn veel mensen die een dergelijke zoekmissie hebben. Een moderne woning kan jou van binnen wel de sfeer geven waar je naar op zoek bent. Stop dus niet met kijken na het zien van de voorgevel.

Kun je hulp gebruiken bij het vinden van een huis? Schakel ons dan in en wij zoeken met je mee. We maken gebruik van een uniek zoeksysteem wat jou optimaal helpt. Bekijk onze video met uitleg over Copaan.

Delen via:
de-perfecte-woning-vindenjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.