schade-klussen-gedekt-door-verzekeringjpeg.jpg

7 februari 2023 geplaatst

De invloed van klussen in huis op je verzekering

Je huis kan beschadigd raken door het klussen in huis. Draag je deze schades zelf of betaalt de verzekeraar?

#Verzekeringen / #Makelaardij

Het klussen in huis kan je verzekeringen ook raken. Waar moet je op letten bij het verbouwen van je huis?

Klussen brengt extra risico’s met zich mee. Tijdens het plaatsen van een uitbouw heb je bijvoorbeeld een grotere kans op het veroorzaken van schade aan je eigen woning of aan de spullen die in jouw huis staan. Je breekt bijvoorbeeld een muur weg die uiteindelijk toch een draagmuur blijkt te zijn. Of tijdens het plaatsen van een aanbouw krijg je waterschade in de woonkamer doordat de aanbouw nog niet waterdicht is. Zijn dit soort schades verzekerd in de woonverzekeringen?

Schade claimen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

Door een fout kun je een kostbare schade veroorzaken aan je woning. Helaas kun je schade tijdens het klussen niet verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Je kunt jezelf namelijk niet aansprakelijk stellen voor schade die jij of andere gezinsleden aan jouw huis hebben aangebracht. Als een aannemer de klus uitvoert kun je de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven van de aannemer wel aanspreken om de schade te verhalen.

Biedt de opstalverzekering dekking voor schade aan het huis?

De meeste opstalverzekeringen zijn zogenaamde extra uitgebreide opstalverzekeringen. Ze bieden dekking tegen schadeoorzaken die beschreven staan in de polisvoorwaarden. Het gaat bijvoorbeeld om brand, storm, inbraak en blikseminslag. Schade veroorzaakt tijdens het verbouwen staat er niet tussen als een van de verzekerde oorzaken. Je kunt die schade dus niet claimen op deze verzekering.

Is schade aan jouw inboedel verzekerd?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat schade door het klussen meestal niet meeverzekerd is in de inboedelverzekering. Zorg er dus voor dat je de inboedel veilig stelt als je bijvoorbeeld een aanbouw plaatst of bij andere ingrijpende verbouwingen. Je kunt zelfs overwegen om de inboedel tijdelijk op te slaan om op deze manier de kans op schade zo klein mogelijk te maken.

Na een grondige verbouwing de verzekeringsadviseur op de hoogte stellen

Een verbouwing aan je huis kun je beter laten weten aan je verzekeringsadviseur vóór je begint. Vooraf kunnen wij jou vertellen hoe het zit met de dekking tijdens de verbouwing. Ook zodra de verbouwing klaar is stel je ons hiervan op de hoogte. Door de verbouwing moeten de opstalverzekering en de inboedelverzekering mogelijk worden gewijzigd.

Je kunt de garantie tegen onderverzekering verliezen. Dat kan tot gevolg hebben dat bij schade blijkt dat het verzekerd bedrag onvoldoende is. De verzekeraar zal dan maar een deel van de schade vergoeden. Ook als je een garage hebt laten bouwen moet de verzekeraar dat weten. Deze moet je namelijk ook verzekeren.

Ga je verbouwen? Neem contact op met onze verzekeringsadviseur. Hij zal voor je nakijken hoe het zit met je dekken tijdens en na de verbouwing.


Delen via:
schade-klussen-gedekt-door-verzekeringjpeg.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Vragen? Neem contact met ons op.

*
*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

Wij informeren je graag

Vragen? 

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand nieuwsbericht? 

Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag. Bovendien is een eerste adviesgesprek bij ons op kantoor altijd vrijblijvend.