Mijn favorieten

Overbruggingskrediet

OverbruggingskredietIn de huidige markt is het niet ondenkbaar dat u een nieuwe woning op het oog heeft terwijl uw eigen woning nog niet is verkocht. U kunt blijven wonen totdat uw eigen woning is verkocht, er veranderd niets. Een tweede mogelijkheid is uw nieuwe droomhuis direct kopen en u neemt het risico voor dubbele maandlasten, het komt voor dat relaties van ons vermogend genoeg zijn en dit financieel kunnen dragen. Maar wat gebeurd er met uw hypotheek en de overwaarde in uw oude woning, in combinatie met uw nieuwe hypotheek? Wij berekenen dit graag voor u.

Bij de aankoop van uw nieuwe woning, 'overbrugt' de Overbruggingshypotheek de overwaarde van uw oude woning. De overwaarde van uw oude woning heeft u nodig voor de financiering van uw nieuwe woning. Deze overbrugging wordt vaak tegelijk geregeld tijdens het afsluiten van de nieuwe hypotheek op uw nieuwe woning. 

Een voorbeeld van een overbruggingskrediet: 
Uw huidige woning 'A' heeft u nog niet verkocht, maar verwacht u te verkopen voor € 200.000,-. Op deze woning heeft u nog € 150.000 hypotheekschuld, u heeft dus een overwaarde van € 50.000,-. 
U heeft alvast uw nieuwe droomhuis 'B' gekocht, na onderhandeling door een aankoopmakelaar komt u uit op € 300.000 euro inclusief kosten koper en kosten voor de financiering. Fiscaal gezien wordt er verwacht dat u uw overwaarde van woning 'A', € 50.000,- gebruikt bij het kopen van uw nieuwe woning. Uiteindelijk heeft u dus een nieuwe hypotheek nodig van € 250.000,-. 
Op dit moment heeft u tijdelijk € 50.000,- tekort, geld dat nog in de 'stenen zit' van uw oude woning. Voor dit bedrag heeft u een Overbruggingshypotheek nodig. 

En nu verder: 
Wanneer u een nieuwe woning op het oog heeft en u heeft uw huidige woning nog niet verkocht, dan komen er rationele én emotionele vragen bij u naar boven. Op dit moment is het verstandig om met ons te overleggen en u door ons te laten adviseren. Wat kan wel? Maar ook; wat kan niet?! Door onze onafhankelijkheid komen wij voor uw belangen op. En vergeet niet, het eerste gesprek is bij ons altijd gratis.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring