Mijn favorieten

Bankgarantie

BankgarantieEen waarborgsom geeft net zoals een bankgarantie bij een overeenkomst zekerheid bij het niet nakomen van wederzijdse verplichtingen. Bij een waarborgsom wordt er letterlijk een som geld als waarborg gegeven, vaak houdt een notaris dit geld in beheer. Bij een bankgarantie geeft de bank (of gelijkwaardige organisatie) een garantiebewijs dat zij garant staan voor het afgesproken bedrag. 

Bij een koopovereenkomst 
Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht dan verlangt de verkoper vaak een waarborgsom of bankgarantie. Dit doen zij om meer zekerheid te krijgen over uw financiën, en stel dat de verkoop van uw kant onverwacht niet door blijkt te gaan kan de verkoper eenvoudiger aanspraak maken op de boete die u verschuldigd bent. 
Beschikt u over voldoende eigen vermogen, dan maakt u het bedrag over aan de notaris. Heeft u dit bedrag niet ter beschikking, dan organiseren wij samen met u de bankgarantie. De bank of waarborgmaatschappij brengt hiervoor, afhankelijk van het garantie bedrag, circa 195 tot 400 euro kosten in rekening. 

Bij een huurovereenkomst 
Ook bij een huurovereenkomst kan een bankgarantie of waarborgsom worden verlangd. Vergelijk dit met de 'borg' die vaak voorafgaand aan de eerste huurtermijn betaald moet worden. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring