Mijn favorieten

Top 5 beste tips tegen een inbraak

Voor het vergoeden van de schade door een inbraak kun je aankloppen bij de inboedelverzekering en de woonhuisverzekering. Maar voorkom het liever.

 

Inbraak is een behoorlijke inbreuk op jouw privacy. De verzekeraar vergoedt de financiële wel, maar de emotionele leed blijf je mee zitten. Lees onze 5 tips om inbraak te voorkomen.

 

Tip #1 – Stop gelijk met de verstopte sleutels

 

Een sleutel onder de deurmat, een bloempot of op het randje boven de voordeur? Niet meer doen! Ook creatievere plaatsen zijn vaak niet de oplossing. De overburen weten waarschijnlijk wel waar de verstopte sleutel ligt. Wees echt vindingrijk bij het verstoppen of stop gewoon met het verstoppen van sleutels.

 

Tip #2 – Zorg voor degelijke sloten

 

Sloten worden vaak pas vervangen na een inbraak. Wacht niet tot het zover is. Een ervaren inbreker kan op meters afstand al zien wat de kwaliteit van de sloten is. Zijn jouw sloten volgens dieven te goed? Dan gaan ze liever een deurtje verder. Inbraak voorkomen is een kwestie van jouw huis onaantrekkelijk maken.

 

Tip #3 – Hang camera’s op

 

Inbrekers werken graag in de anonimiteit. Hang zichtbaar camera’s op, alleen dat zorgt al voor een kleinere kans op inbraak. De beelden zijn namelijk eenvoudig te delen via social media. Alleen al de manier van lopen kan zorgen voor een ontmaskering, en dat weten de criminelen ook. Wil je het goedkoop houden? Hang dummies op. Deze nepcamera’s zijn veel goedkoper en zijn niet van echt te onderscheiden.

 

Tip #4 – Start een WhatsAppgroep met de buurt

 

De buren zijn jouw beste vrienden als het gaat om het waarschuwen voor verdachte omstandigheden rond jouw huis. Als er verdachte figuren om jouw huis heen lopen kunnen de buren het opmerken. Een appje is zo verstuurd en je kunt maatregelen treffen. Potentiële inbrekers het gevoel geven dat ze opgemerkt zijn is vaak al voldoende om ze op andere gedachten te brengen.

 

Tip #5 – Leg grind rondom jouw huis

 

Probeer maar eens geruisloos over grind te lopen. Dat gaat je niet lukken. Iemand die niet opgemerkt wil worden stapt liever niet op grind. Dit kan een reden zijn om jouw huis over te springen. Het lopen door grind is opvallend en in de nacht een doordringend geluid. Hoor jij het niet, dan de buren wel. Als je ook tip #4 opvolgt is het cirkeltje weer rond.

?
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring