Mijn favorieten

Is mijn auto verzekerd tegen stormschade?

Stormschade is verzekerd in de autoverzekering, maar je moet wel de juiste autoverzekering hebben. Twee van de drie verzekeringsvormen bieden dekking tegen stormschade.

Alleen met de goedkope WA autoverzekering draag je stormschade zelf. Toch maar kiezen voor een uitgebreidere verzekering?

Bij stormschade aan jouw auto gaat het vaak om schades van duizenden euro’s. Het kan gaan om een omgewaaide boom op jouw auto of een afgebroken tak. Ook hagelschade is een risico om rekening mee te houden. Is jouw auto WA verzekerd? Alleen al om het risico van stormschade en hagelschade kun je overwegen om de dekking uit te breiden naar de WA beperkt casco.

 

De premieverschillen tussen de WA en de WA beperkt casco zijn klein

De goedkoopste verzekeringsvorm is de WA autoverzekering. De eigenaar van een auto is verplicht om deze dekking af te sluiten. Deze dekking wordt vaak gekozen voor oudere auto’s met nog maar een geringe waarde. Toch kan het ook voor oudere auto’s uit om toch te kiezen voor de uitgebreidere WA beperkt casco. De premie is vaak maar een paar euro’s hoger per maand.
 

Wat biedt de WA beperkt casco extra?

Aanvullend op de WA autoverzekering biedt de WA beperkt casco een aantal extra dekkingen, maar het kunnen wel belangrijke aanvullingen zijn. De extra’s bestaan onder andere uit dekking tegen:

  • Brand
  • Diefstal en inbraak 
  • Ruitbreuk
  • Botsing met loslopende dieren
  • Stormschade
  • Hagelschade


De WA autoverzekering uitbreiden of overstappen?

Je kunt overstappen naar een andere autoverzekering, maar je kunt ook bij de huidige verzekeraar blijven en de autoverzekering uitbreiden. De autoverzekering uitbreiden kan altijd. In het eerste verzekeringsjaar kun je de huidige autoverzekering niet zomaar beëindigen. Je hebt namelijk een contract gesloten voor één jaar. Na het eerste jaar wordt de verzekering wel verlengd, maar zit je er niet weer een jaar aan vast. Uiteraard is het wel verstandig om af en toe de huidige autoverzekering te vergelijken met wat andere verzekeraars jou kunnen bieden.

 

Hoe vaak komt stormschade voor?

Gerekend over 2017 heeft het KNMI drie keer code oranje afgegeven in verband met zeer zware windstoten. Het ging vaak ook nog om waarschuwingen voor een deel van Nederland. Jaarlijks komt de zwaarste overlast niet vaak voor, maar ook door minder zware stormen kun je schade oplopen. Als je één keer stormschade oploopt, kun je al een kostenpost hebben van duizenden euro’s. Loop dit risico niet en kies minimaal voor de WA beperkt casco autoverzekering.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring