Mijn favorieten

Het kopen van een huis toch maar een jaartje uitstellen?

 

De huizenmarkt is oververhit of zelfs overspannen lees je in de media. Is het een logische conclusie dat het geen goed moment is om te kopen?

 

 

Tijdens de crisisjaren waren er maar weinig kopers en nu is er lokaal een tekort aan verkopers. Maar het is niet iets waar potentiële kopers van wakker hoeven liggen. De situatie op de huizenmarkt hoeft geen belemmering te zijn voor het kopen van een huis. De situatie is per regio ook nog eens sterk verschillend.

 

 

Bepaal jouw eigen kansen

 

Je leest veel over waar kopers van huizen tegenaan lopen, maar geen enkele situatie is gelijk. Huur je nu een huis, maar wil je liever kopen? Laat je niet afschrikken door het nieuws over de huizenmarkt. In sommige delen van Nederland is er een tekort aan koophuizen, maar dat is zeker niet overal het geval. Ook in regio’s waar wel sprake is van krapte, zijn er vaak toch nog wel mogelijkheden. Dit kan door het bijstellen van de zoekwensen. Je bent bijvoorbeeld bereid om ook in een randgemeente een huis te kopen.

 

 

Kun je een koophuis financieren?

 

Voordat je op zoek gaat naar een huis is het wel verstandig om duidelijk te krijgen wat je maximaal kunt lenen. Zo voorkom je teleurstellingen. In een gesprek met een hypotheekadviseur kun je hier inzicht in krijgen. Je kunt ook in eerste instantie gaan voor een globalere indicatie. Je kunt de maximale hypotheek namelijk ook online berekenen. Houd er wel rekening mee dat de praktijk anders uit kan pakken. Via een hypotheekadviseur kun je wel meer zekerheden krijgen over de mogelijkheden.

 

De hypotheekrente staat nu zeer laag. ?

 

 

Wat is het gevaar van het afwachten?

 

Naar verwachting blijven de huizenprijzen ook de komende maanden stijgen. Wat er op langere termijn gebeurt is moeilijk voorspelbaar. Een verdere stijging van de prijzen lijkt voor de hand liggend. De hypotheekrente staat nu zeer laag. Het gaat een keer weer stijgen, wanneer weet niemand. Door deze twee factoren kan het kopen volgend jaar nog lastiger zijn. De hypotheekrentes zullen niet in één keer ontploffen, maar een geleidelijke stijging kan ook al een groot effect hebben.

 

 

Het kopen toch een jaartje uitstellen? Werk aan je spaarsaldo

 

Als het kopen uitstellen de enige optie is, ga dan in ieder geval keihard sparen. Met spaargeld achter de hand wordt het kopen van een huis eerder mogelijk. Eigen geld heb je nodig voor het betalen van de bijkomende kosten bij het kopen van een huis. Met nog extra geld kun je zelf een deel van de koopsom van een huis betalen. 

?

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring