Mijn favorieten

Blog

Welke investeringen verhogen de verkoopwaarde van een huis?
Geplaatst op: 1 november 2019
Kan het investeren in je huis uit als je op het punt staat om te verkopen? Vaak niet, maar sommige investeringen verdien je terug.
Lees meer...
Waarom moet je wel sparen voor de kinderen?
Geplaatst op: 25 oktober 2019
De noodzaak voor het sparen voor de kinderen is toegenomen. De studiefinanciering stelt namelijk niet meer zoveel voor, en als ze het huis uit gaan kunnen ze ook wel een steuntje in de rug gebruiken.
Lees meer...
Voorlopig koopcontract getekend – Kun je nog onder de koop uit?
Geplaatst op: 18 oktober 2019
Heb je een huis gekocht, maar moet of wil je toch nog onder de koop uit? Dat kan! Maar het kan jou wel veel geld kosten.
Lees meer...
Dit moet je weten over schadevrije jaren
Geplaatst op: 11 oktober 2019
Met schadevrije jaren kun je de autoverzekering goed betaalbaar houden. Wat moet je weten over de schadevrije jaren?
Lees meer...
Gooi de dure lening de deur uit
Geplaatst op: 4 oktober 2019
Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een lening. Doe je dat wel? Sluit de lening eenvoudig over naar een andere bank. De verschillen in de kosten kunnen erg groot zijn.
Lees meer...
Een huis kopen – Welk strategie gebruik je?
Geplaatst op: 27 september 2019
Bij het kopen van een huis bepaal je vooraf de strategie en schat je jouw kansen in. Hoe pak je het bieden op een huis aan en wat kun je verwachten?
Lees meer...
Studieschuld opgeven bij de hypotheekaanvraag?
Geplaatst op: 20 september 2019
Een studieschuld heeft een negatief effect op wat je aan hypotheek kunt krijgen. Is het een optie om de schuld gewoon niet op te geven, of creëer je zo een ander probleem?
Lees meer...
Waarom een koophuis laten taxeren? De waarde is toch bekend?
Geplaatst op: 13 september 2019
Voor het krijgen van een hypotheek moet de gekochte woning nog getaxeerd worden. Je hebt een probleem als de koopsom hoger is dan de taxatiewaarde. Hoe kan dat gebeuren?
Lees meer...
Meer bestedingsruimte krijg je ook met besparingen
Geplaatst op: 6 september 2019
Door meer inkomen krijg je meer te besteden, maar die extra financiële ruimte krijg je ook door het snijden in de vaste lasten. Waar kun je de besparingen pakken?
Lees meer...
Aanrijding met een dier – Wie draagt de kosten?
Geplaatst op: 30 augustus 2019
Bij een aanrijding met loslopende dieren biedt de autoverzekering vaak dekking tegen schade aan jouw auto. Het maakt wel verschil hoe de auto verzekerd is en wat de situatie is.
Lees meer...
Wanneer worden de meeste huizen verkocht?
Geplaatst op: 23 augustus 2019
Op basis van statistieken kun je bepalen in welk kwartaal je de grootste kans op het verkopen van je huis hebt, maar staar je niet blind op deze resultaten uit het verleden.
Lees meer...
Zo voorkom je schulden
Geplaatst op: 16 augustus 2019
Het oplossen van schulden is lastig. Het voorkomen van schulden kan ook al een issue zijn, maar is wel eenvoudiger. Lees onze tips om schulden te voorkomen.
Lees meer...
De volgende eigen woning kopen – Waar let je op?
Geplaatst op: 9 augustus 2019
Sta je op het punt om jouw koophuis in te ruilen voor een andere? Bereid je hier goed op voor. Je wilt namelijk weten wat de mogelijkheden zijn.
Lees meer...
Geldzaken op orde brengen voor het kopen van een huis
Geplaatst op: 2 augustus 2019
Wil je op termijn een huis kopen? Bereid je nu al financieel voor op mogelijk wel de duurste aankoop uit jouw leven. Waar let je op?
Lees meer...
Kiezen voor vaste lasten met private lease
Geplaatst op: 26 juli 2019
Private lease wordt steeds populairder. Het leasen heeft voordelen ten opzichte van het kopen van een auto, maar houd wel rekening met de nadelen.
Lees meer...
Schade aan jouw huis of jouw auto door een ander – Wie betaalt?
Geplaatst op: 19 juli 2019
Wie betaalt schade aan jouw huis, inboedel of auto? Moet je de veroorzaker van de schade aanspreken of moet je bij de verzekeraar zijn?
Lees meer...
Kiezen voor verhuizen in plaats van verbouwen
Geplaatst op: 12 juli 2019
Je kunt twijfelen tussen verbouwen en verhuizen. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Wanneer kies je voor een verhuizing?
Lees meer...
Private lease of een persoonlijke lening
Geplaatst op: 5 juli 2019
Private lease is een manier om tegen vaste lasten een nieuwe auto te rijden, maar vergis je niet in de kosten. Is het toch een goed alternatief voor het lenen?
Lees meer...
De consument is bang voor een nieuwe huizencrisis
Geplaatst op: 28 juni 2019
Huizen zijn in een paar jaren tijd sterk in waarde gestegen. De prijzen kunnen te hard stijgen. Waarom zijn consumenten bang voor een nieuwe huizencrisis?
Lees meer...
Waar letten starters op bij het kopen van een huis?
Geplaatst op: 21 juni 2019
Voor starters is het kopen van de eerste woning omringd door onzekerheden. In een adviesgesprek kunnen wij de onzekerheden wegnemen. Een aantal tips kunnen ook al een beetje helpen.
Lees meer...
Vooral jonge gezinnen verhuizen binnen drie jaren
Geplaatst op: 14 juni 2019
Vooral jonge gezinnen roeren zich op de huizenmarkt. Meer dan 20 procent van de jonge gezinnen wil een volgende stap zetten de komende jaren.
Lees meer...
Zo verlaag je jouw vaste lasten?
Geplaatst op: 7 juni 2019
Vaste lasten zijn lasten die vaak maandelijks automatisch afgeschreven worden. Ongemerkt betaal je misschien veel te veel. Hoe kun je dat voorkomen?
Lees meer...
Voorkom stress bij het kopen en verkopen van een huis
Geplaatst op: 31 mei 2019
Stress moet je zoveel mogelijk voorkomen bij het kopen en verkopen van een huis. Je moet namelijk weloverwogen beslissingen nemen.
Lees meer...
Autoverzekering voor zoon of dochter met jouw schadevrije jaren afsluiten?
Geplaatst op: 24 mei 2019
Jongeren tot 24 jaar oud betalen vaak een hoge premie voor de autoverzekering. Kun je dat als ouder oplossen met jouw schadevrije jaren?
Lees meer...
Huis voor een te laag bedrag getaxeerd? Wat nu?
Geplaatst op: 17 mei 2019
Na het kopen van een huis moet de woning ook nog getaxeerd worden voor het krijgen van een hypotheek. Wat als de taxatiewaarde te laag uitvalt?
Lees meer...
Voor de kinderen sparen voor een opleiding en een huis
Geplaatst op: 10 mei 2019
Jongeren krijgen het lastiger op de huizenmarkt. Dat komt door het vervangen van de studiebeurs voor een studielening en het minder kunnen lenen bij het kopen van een huis. Ouders kunnen daar iets in veranderen.
Lees meer...
Kopen zonder een voorbehoud van financiering – Wat zijn de risico’s?
Geplaatst op: 3 mei 2019
Zonder een voorbehoud voor de financiering kun je bij het kopen van een huis de verkopers meer zekerheden geven. Maar de risico’s zijn groot.
Lees meer...
Hoe maak jij jouw huis energiezuiniger?
Geplaatst op: 26 april 2019
Je kunt door maatregelen en energiezuinigheid de energierekening verlagen. Waar kun je op besparen en wat zal het effect zijn van de maatregelen?
Lees meer...
Kindje op komst? – Wat betekent het financieel?
Geplaatst op: 19 april 2019
Gezinsuitbreiding zorgt ook voor een stijging van de uitgaven. Welke kosten kun je rekening mee houden bij en na de bevalling?
Lees meer...
Jongeren blijven langer bij vader en moeder wonen
Geplaatst op: 12 april 2019
Jongeren blijven langer onder de vleugels van de ouders. Niet omdat ze steeds onzelfstandiger worden, maar uit financiële noodzaak. Waar wordt het door veroorzaakt?
Lees meer...
Kan de overdrachtsbelasting niet gewoon naar nul?
Geplaatst op: 5 april 2019
Je bent overdrachtbelasting verschuldigd bij het kopen van een huis, maar kan de belasting niet naar nul voor starters? En dan beleggers juist zwaarder belasten.
Lees meer...
Het pensioengeld zelf beheren - Slim of toch niet?
Geplaatst op: 10 november 2017
Het beheren van pensioengelden kunnen de meeste mensen beter overlaten aan de specialisten. Zelf kun je wel zorgen voor een aanvulling op het pensioen. Graag vertellen wij jou meer over de mogelijkheden.
Lees meer...
De aankoopmakelaar, wat heb je eraan als je een huis koopt?
Geplaatst op: 28 september 2017
Wie een flesje wijn koopt van € 15,- vraagt aan de slijter of de wijn zoet of droog is. Wie een keuken koopt van € 15.000,- vraagt aan de dealer wat er voor inbouwapparatuur aanwezig is, of het een natuursteen aanrechtblad is en hoe lang er garantie op de keuken zit. Maar wie een woning koopt van € 150.000,- doet dat geregeld zonder een specialist te raad plegen. Waarom doen mensen dat? In deze blog leggen we uit wat je aan een aankoopmakelaar hebt en of het verstandig is om een aankoopmakelaar in te schakelen.
Lees meer...