Mijn favorieten

Blog

Waarom een koophuis laten taxeren? De waarde is toch bekend?
Geplaatst op: 13 september 2019
Voor het krijgen van een hypotheek moet de gekochte woning nog getaxeerd worden. Je hebt een probleem als de koopsom hoger is dan de taxatiewaarde. Hoe kan dat gebeuren?
Lees meer...
Meer bestedingsruimte krijg je ook met besparingen
Geplaatst op: 6 september 2019
Door meer inkomen krijg je meer te besteden, maar die extra financiële ruimte krijg je ook door het snijden in de vaste lasten. Waar kun je de besparingen pakken?
Lees meer...
Aanrijding met een dier – Wie draagt de kosten?
Geplaatst op: 30 augustus 2019
Bij een aanrijding met loslopende dieren biedt de autoverzekering vaak dekking tegen schade aan jouw auto. Het maakt wel verschil hoe de auto verzekerd is en wat de situatie is.
Lees meer...
Wanneer worden de meeste huizen verkocht?
Geplaatst op: 23 augustus 2019
Op basis van statistieken kun je bepalen in welk kwartaal je de grootste kans op het verkopen van je huis hebt, maar staar je niet blind op deze resultaten uit het verleden.
Lees meer...
Zo voorkom je schulden
Geplaatst op: 16 augustus 2019
Het oplossen van schulden is lastig. Het voorkomen van schulden kan ook al een issue zijn, maar is wel eenvoudiger. Lees onze tips om schulden te voorkomen.
Lees meer...
De volgende eigen woning kopen – Waar let je op?
Geplaatst op: 9 augustus 2019
Sta je op het punt om jouw koophuis in te ruilen voor een andere? Bereid je hier goed op voor. Je wilt namelijk weten wat de mogelijkheden zijn.
Lees meer...
Geldzaken op orde brengen voor het kopen van een huis
Geplaatst op: 2 augustus 2019
Wil je op termijn een huis kopen? Bereid je nu al financieel voor op mogelijk wel de duurste aankoop uit jouw leven. Waar let je op?
Lees meer...
Kiezen voor vaste lasten met private lease
Geplaatst op: 26 juli 2019
Private lease wordt steeds populairder. Het leasen heeft voordelen ten opzichte van het kopen van een auto, maar houd wel rekening met de nadelen.
Lees meer...
Schade aan jouw huis of jouw auto door een ander – Wie betaalt?
Geplaatst op: 19 juli 2019
Wie betaalt schade aan jouw huis, inboedel of auto? Moet je de veroorzaker van de schade aanspreken of moet je bij de verzekeraar zijn?
Lees meer...
Kiezen voor verhuizen in plaats van verbouwen
Geplaatst op: 12 juli 2019
Je kunt twijfelen tussen verbouwen en verhuizen. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Wanneer kies je voor een verhuizing?
Lees meer...
Private lease of een persoonlijke lening
Geplaatst op: 5 juli 2019
Private lease is een manier om tegen vaste lasten een nieuwe auto te rijden, maar vergis je niet in de kosten. Is het toch een goed alternatief voor het lenen?
Lees meer...
De consument is bang voor een nieuwe huizencrisis
Geplaatst op: 28 juni 2019
Huizen zijn in een paar jaren tijd sterk in waarde gestegen. De prijzen kunnen te hard stijgen. Waarom zijn consumenten bang voor een nieuwe huizencrisis?
Lees meer...
Waar letten starters op bij het kopen van een huis?
Geplaatst op: 21 juni 2019
Voor starters is het kopen van de eerste woning omringd door onzekerheden. In een adviesgesprek kunnen wij de onzekerheden wegnemen. Een aantal tips kunnen ook al een beetje helpen.
Lees meer...
Vooral jonge gezinnen verhuizen binnen drie jaren
Geplaatst op: 14 juni 2019
Vooral jonge gezinnen roeren zich op de huizenmarkt. Meer dan 20 procent van de jonge gezinnen wil een volgende stap zetten de komende jaren.
Lees meer...
Zo verlaag je jouw vaste lasten?
Geplaatst op: 7 juni 2019
Vaste lasten zijn lasten die vaak maandelijks automatisch afgeschreven worden. Ongemerkt betaal je misschien veel te veel. Hoe kun je dat voorkomen?
Lees meer...
Voorkom stress bij het kopen en verkopen van een huis
Geplaatst op: 31 mei 2019
Stress moet je zoveel mogelijk voorkomen bij het kopen en verkopen van een huis. Je moet namelijk weloverwogen beslissingen nemen.
Lees meer...
Autoverzekering voor zoon of dochter met jouw schadevrije jaren afsluiten?
Geplaatst op: 24 mei 2019
Jongeren tot 24 jaar oud betalen vaak een hoge premie voor de autoverzekering. Kun je dat als ouder oplossen met jouw schadevrije jaren?
Lees meer...
Huis voor een te laag bedrag getaxeerd? Wat nu?
Geplaatst op: 17 mei 2019
Na het kopen van een huis moet de woning ook nog getaxeerd worden voor het krijgen van een hypotheek. Wat als de taxatiewaarde te laag uitvalt?
Lees meer...
Voor de kinderen sparen voor een opleiding en een huis
Geplaatst op: 10 mei 2019
Jongeren krijgen het lastiger op de huizenmarkt. Dat komt door het vervangen van de studiebeurs voor een studielening en het minder kunnen lenen bij het kopen van een huis. Ouders kunnen daar iets in veranderen.
Lees meer...
Kopen zonder een voorbehoud van financiering – Wat zijn de risico’s?
Geplaatst op: 3 mei 2019
Zonder een voorbehoud voor de financiering kun je bij het kopen van een huis de verkopers meer zekerheden geven. Maar de risico’s zijn groot.
Lees meer...
Hoe maak jij jouw huis energiezuiniger?
Geplaatst op: 26 april 2019
Je kunt door maatregelen en energiezuinigheid de energierekening verlagen. Waar kun je op besparen en wat zal het effect zijn van de maatregelen?
Lees meer...
Kindje op komst? – Wat betekent het financieel?
Geplaatst op: 19 april 2019
Gezinsuitbreiding zorgt ook voor een stijging van de uitgaven. Welke kosten kun je rekening mee houden bij en na de bevalling?
Lees meer...
Jongeren blijven langer bij vader en moeder wonen
Geplaatst op: 12 april 2019
Jongeren blijven langer onder de vleugels van de ouders. Niet omdat ze steeds onzelfstandiger worden, maar uit financiële noodzaak. Waar wordt het door veroorzaakt?
Lees meer...
Kan de overdrachtsbelasting niet gewoon naar nul?
Geplaatst op: 5 april 2019
Je bent overdrachtbelasting verschuldigd bij het kopen van een huis, maar kan de belasting niet naar nul voor starters? En dan beleggers juist zwaarder belasten.
Lees meer...
Hoe kun je stormschade meeverzekeren in de autoverzekering?
Geplaatst op: 22 maart 2019
Stormschades komen steeds vaker voor. Let hier op bij het verzekeren van jouw auto. Met de WA autoverzekering keert jouw verzekeraar de schade namelijk niet uit.
Lees meer...
Lukt het kopen niet? Wat zijn de alternatieven?
Geplaatst op: 22 maart 2019
Het kopen van een huis is niet meer zo vanzelfsprekend. Als het kopen niet lukt moet je mogelijk op zoek naar alternatieven. Wat zijn de opties?
Lees meer...
Beter een dure koopwoning dan een dure huurwoning
Geplaatst op: 15 maart 2019
Te duur wonen is nooit verstandig, maar je kunt beter in een koophuis wonen met hoge hypotheeklasten dan in een huurhuis met een hoge huur. Wat maakt het verschil?
Lees meer...
Starters op de huizenmarkt kiezen voor zekerheid
Geplaatst op: 8 maart 2019
Starters kiezen in de hypotheek steeds vaker voor een rentevast periode van 30 jaar. Maar dat zorgt wel voor hogere maandlasten in vergelijking met een kortere periode. Kiezen voor een kortere periode heeft voordelen.
Lees meer...
Is de aflossingsvrije hypotheek nu ineens een zonde?
Geplaatst op: 1 maart 2019
In de media wordt soms negatief gesproken over de aflossingsvrije hypotheek. Is deze hypotheek nu ineens een valkuil, of zit het toch anders?
Lees meer...
Zijn scheefwoners nu echt de klos?
Geplaatst op: 22 februari 2019
Heb je weleens gehoord van de term scheefwoners? Dit zijn huurders met een te hoog inkomen in een sociale huurwoning. De politiek wil scheefwoners financieel treffen.
Lees meer...
Nederland heeft het beste pensioenstelsel
Geplaatst op: 15 februari 2019
Nederland heeft wereldwijd het beste pensioenstelsel. Maar dat wil nog niet zeggen dat je ook echt een goed pensioen opbouwt. Meerdere factoren spelen een rol.
Lees meer...
Huis verkopen voor een goed verzorgde oudedag
Geplaatst op: 8 februari 2019
Je hebt jouw huis gekocht voor het wooncomfort, maar het is natuurlijk ook een mooie spaarpot. Kun je overwaarde gebruiken voor een goed verzorgd pensioen?
Lees meer...
Vooral gezinnen riskeren een afgebrand huis
Geplaatst op: 1 februari 2019
Voor gezinnen met kinderen bestaat er gemiddeld een grotere kans op een brand in huis. Waar wordt deze grotere kans door veroorzaakt?
Lees meer...
Zakken de huizenprijzen als de hypotheekrente stijgt?
Geplaatst op: 25 januari 2019
De hypotheekrentes zijn laag. Ze gaan een keer weer stijgen. Wat zal het effect zijn op de huizenprijzen? Dreigt er een dip in de prijzen?
Lees meer...
Schrijf maandelijks af op de auto
Geplaatst op: 18 januari 2019
Na het kopen van een auto moet je eigenlijk maandelijks een bedrag reserveren voor de vervanging over een aantal jaren. Maar hoeveel reserveer je? En hoe?
Lees meer...
Voel jij ook stress door de huizenmarkt?
Geplaatst op: 4 januari 2019
Starters op de huizenmarkt voelen stress bij het zoeken naar de meest geschikte hypotheek. Waar komt de onrust door en hoe kun je het voorkomen?
Lees meer...
Het kopen van een huis toch maar een jaartje uitstellen?
Geplaatst op: 4 januari 2019
Je kunt nu een huis kopen, maar een jaartje uitstellen komt je misschien ook wel goed uit. Wat is wijsheid in deze markt?
Lees meer...
Schenk niet aan de schoonfamilie met de uitsluitingsclausule
Geplaatst op: 28 december 2018
Een schenking of een erfenis wil je niet deels laten verdwijnen in de zakken van je ex schoonzoon of schoondochter. Met de uitsluitingsclausule kun je het voorkomen.
Lees meer...
De nieuwe starters op de huizenmarkt zijn dertigers
Geplaatst op: 21 december 2018
Om meerdere redenen kunnen jonge starters moeilijker een huis kopen. De leeftijd waarop starters een huis kopen is verschoven naar dertigers. Wat zijn de belangrijkste redenen?
Lees meer...
Wanneer is mijn verzekering opzegbaar?
Geplaatst op: 13 december 2018
Na een looptijd van één jaar is een verzekering opzegbaar. Stilzwijgende verlenging mag, maar je bent niet opnieuw te houden aan een contract voor één jaar. Hoe zit het?
Lees meer...
Verhuizen om onder een hoge boeterente uit te komen
Geplaatst op: 7 december 2018
Wist je dat het in sommige gevallen uit kan om te verhuizen om onder de huidige hypotheek uit te kunnen? Wanneer is een verhuizing om die reden het overwegen waard?
Lees meer...
Waar heb ik recht op als ik geen pensioen opbouw?
Geplaatst op: 30 november 2018
Waar heb je na pensionering recht op als je geen aanvullend pensioen opbouwt? Heb je hier ook echt genoeg aan of dreigt er een groot pensioentekort?
Lees meer...
Een hypotheekvrij huis is bij overlijden vaak niet voldoende
Geplaatst op: 16 november 2018
Hoe blijft jouw partner financieel achter na jouw overlijden? Een uitkering om de hypotheek deels af te lossen is vaak niet voldoende.
Lees meer...
Sparen voor de kinderen of voor de studie van de kinderen?
Geplaatst op: 23 november 2018
Kunnen studeren is geen zekerheidje meer. Er zijn mogelijkheden, maar vaak niet zonder een studieschuld op te bouwen. Hoe kun je een studieschuld voorkomen?
Lees meer...
Een auto financieren is niet zonder risico’s. Wat zijn de grootste valkuilen?
Geplaatst op: 9 november 2018
Bij het kopen van een auto let je ook op het uiterlijk en het comfort van de auto. Houd bij het financieren van het voertuig de kosten wel zo laag mogelijk.
Lees meer...
Een huis erven – hoeveel belasting betaal je?
Geplaatst op: 2 november 2018
Hoeveel erfbelasting betaal je bij het erven van een huis? Gelukkig kun je recht hebben op een hoge vrijstelling.
Lees meer...
Is een hypotheek oversluiten zonder een boeterente mogelijk?
Geplaatst op: 26 oktober 2018
Kun je een hypotheek oversluiten zonder het betalen van een boeterente? Wat zijn de mogelijkheden?
Lees meer...
Hoe raak je schadevrije jaren kwijt?
Geplaatst op: 19 oktober 2018
Op meerdere manieren kun je jouw schadevrije jaren kwijt raken. Welke manieren zijn dat, en hoe weet je hoeveel schadevrije jaren je hebt?
Lees meer...
Een hypotheek afsluiten met hulp van de ouders
Geplaatst op: 12 oktober 2018
Ben je starter en heb je moeite om jouw eerste huis te financieren? Jouw ouders kunnen jou op meerdere manieren helpen met het kopen van een huis.
Lees meer...
Huiseigenaren doen minder vaak een beroep op NHG
Geplaatst op: 5 oktober 2018
Er wordt steeds minder vaak een beroep gedaan op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat komt door de stijgende huizenprijzen. Voegt de NHG nog wel iets toe?
Lees meer...
Daarom sluit je een autoverzekering niet online af
Geplaatst op: 28 september 2018
Een autoverzekering kun je online afsluiten, maar er zijn meerdere redenen om dat niet te doen. Je wilt bij schade namelijk wel hulp bij de afwikkeling.
Lees meer...
Wat kost de studie van de kinderen?
Geplaatst op: 21 september 2018
Studerende kinderen zorgen voor hoge kosten. Hoe hoog zijn de kosten gemiddeld uitgaande van voor studie uitwonende kinderen.
Lees meer...
Het pensioengeld zelf beheren - Slim of toch niet?
Geplaatst op: 10 november 2017
Het beheren van pensioengelden kunnen de meeste mensen beter overlaten aan de specialisten. Zelf kun je wel zorgen voor een aanvulling op het pensioen. Graag vertellen wij jou meer over de mogelijkheden.
Lees meer...
De aankoopmakelaar, wat heb je eraan als je een huis koopt?
Geplaatst op: 28 september 2017
Wie een flesje wijn koopt van € 15,- vraagt aan de slijter of de wijn zoet of droog is. Wie een keuken koopt van € 15.000,- vraagt aan de dealer wat er voor inbouwapparatuur aanwezig is, of het een natuursteen aanrechtblad is en hoe lang er garantie op de keuken zit. Maar wie een woning koopt van € 150.000,- doet dat geregeld zonder een specialist te raad plegen. Waarom doen mensen dat? In deze blog leggen we uit wat je aan een aankoopmakelaar hebt en of het verstandig is om een aankoopmakelaar in te schakelen.
Lees meer...